Bloomberg: OVP'de büyüme tahmini düşecek, enflasyon görünümü yükselecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bloomberg: OVP'de büyüme tahmini düşecek, enflasyon görünümü yükselecek
Doviz.com
29.08.2024 14:13

Orta Vadeli Program’ın iki hafta içinde açıklanması beklenirken, dış basına konuşan kaynaklara göre programda büyüme tahminleri geçen yıllara göre düşürülecek, enflasyon tahminleri ise yukarı çekilecek.

Eylül ayında güncelleneceği bildirilen 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan gelecek döneme ilişkin enflasyon ve büyüme tahminleri merakla bekleniyor.

Yetkililerin Orta Vadeli Program'da ne kadarlık bir revizyon açıklayacakları ise yakında belli olacak. Konuyla ilgili konuşan kaynaklara göre ekonomi yönetimi enflasyonu düşürmeye odaklanırken keskin bir yavaşlamadan da kaçınmak istiyor.

Tahminlerde enflasyon yukarı, büyüme aşağı yönlü değişecek

Bloomberg'de yer alan bir habere göre ise eylül ayında açıklanacak OVP'de aşağıdaki detaylar yer alacak:

* 2024 büyümesine ilişkin tahmin yüzde 4’ten aşağı çekilecek

* Mevcut OVP’de yüzde 33 olarak öngörülen yıl sonu enflasyonu yaklaşık yüzde 10 yukarı taşınabilir. 2025 yıl sonu enflasyonuna ilişkin tahmin de yüzde 15,2'den yüzde 15-yüzde 20 aralığına revize edilecek

* Cari açık/GSYH oranı tahmini yüzde 3,1’den yüzde 1,5-yüzde 2 aralığına gelebilir

* Bütçe açığı/GSYH tahmini 2024 için yüzde 6,5’ten yüzde 5’e çekilebilir.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Eylülde açıklanacak OVP hazırlıkları devam ediyor Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gelecek ay duyurulacak olan Orta Vadeli Program için hazırlıkların devam ettiğini açıkladı.
REKLAMI KAPAT X