Bloomberg: Türkiye mega projeleri için Körfez yatırımı istiyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bloomberg: Türkiye mega projeleri için Körfez yatırımı istiyor
Doviz.com
17.01.2024 10:46

Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ile konuşan Bloomberg, mega altyapı projeleri için Körfez yatırımı beklendiğini ve hastane girişimlerinin yabancı yatırımcıların hedefinde olduğunu yazdı.

Türkiye altyapı mega projelerinde yabancı ortaklar arıyor. Yurt dışı firmalarını Türkiye'de yatırım yapmaya teşvik etmekle görevli Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu Bloomberg’e verdiği röportajda otoyollardan sağlık sektörüne kadar uzanan, kamu-özel ortaklıkları kapsamında inşa edilen edilen projelerde yabancı yatırımcılarla anlaşmaların mümkün olduğunu söyledi. Dağlıoğlu, 22 şehir hastanesinden birinin Körfezli bir Arap yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin sürdüğünü ve bunu diğerlerinin de takip edeceğini söyledi.

"Erdoğan eskiyen altyapıyı iyileştirmeye çalışıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkenin eskiyen altyapısını iyileştirmeye çalıştığını yazan Bloomberg, Türkiye’nin kamu-özel sektör ortaklıklarının önemli bir kullanıcısı haline geldiğini ve seçim kampanyalarında Erdoğan’ın sık sık özel projeleri öne çıkardığını yazdı.

Kamu-özel sektör modelinde hükümet kredi ve gelir garantisi sağlarken özel kuruluşlar da inşaat ve işletmeyi üstleniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin geçtiğimiz temmuz ayında enerjiden savunmaya uzanan 50 milyar doları aşkın bir paket kapsamında yatırım sözü verdiği Türk sektörleri arasında sağlık da yer alıyordu. Ancak henüz önemli anlaşmalar yapılmadı.

En az 1 otomobil yatırımcısı bekleniyor

Dağlıoğlu, 2024 yılında en az bir otomobil üreticisi de dahil olmak üzere Türkiye'ye 13 milyar ila 15 milyar dolar arasında doğrudan yabancı yatırım gelmesini beklediğini söyledi. Erdoğan, eylül ayında bir araya geldiği Tesla CEO'su Elon Musk'tan Türkiye'de bir fabrika açmasını istedi. Şu anda Çinli Chery Automobile Türkiye’de bir fabrika açmayı planlıyor.

REKLAMI KAPAT X