BMW, blockchain destekli sadakat programı başlatıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
BMW, blockchain destekli sadakat programı başlatıyor
Doviz.com
30.12.2022 14:49

Alman otomobil üreticisi BMW, blockchain teknolojisini günlük operasyonlarına entegre etmeyi ve Tayland'daki müşterileri için bir blockchain sadakat programı oluşturmayı planlıyor. 

BMW, blockchain altyapı firması Coinweb ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için BNB Chain ile iş birliği yapacaklarını açıkladı.

Açıklamada, Blockchain teknolojisinin BMW'nin iş akışına entegrasyonun iki aşamada gerçekleştirileceği belirtildi. 

İlk aşamada, zaman alan manuel süreçlerin otomatikleştirilmesi ve şirketin otomobil finansman hizmetlerinin kolaylaştırılması amacıyla BMW'nin günlük operasyonlarına entegre edilmesi üzerinde çalışılacağı; projenin ikinci aşamasında ise Coinweb'in BMW'nin müşteri sadakat programı için özelleştirilmiş bir Web3 uygulaması geliştireceği söylendi.

Programda ayrıca BMW Group müşterilerini teşvik etmek için blok zinciri tabanlı bir ödül planı kullanacak. Bir müşterinin ekosistemdeki kademesi ve statüsü, çeşitli eylemler yoluyla elde ettikleri sadakat ödülleriyle belirlenecek. İşlemlerin gerçekleştirilmesi için ise Binance'in yerel BNB zinciri kullanılacak.

Yaklaşan sadakat programı kapsamında müşterilerin nasıl ödüllendirileceği hakkında konuşan Coinweb CEO'su Toby Gilbert, müşterilerin BMW ekosistemiyle her temas noktalarında puan kazanacağını söyledi.

Gilbert ayrıca, "Müşteriler sadakat puanlarıyla ödüllendirilecek ve ekosistem içinde harcama yapabilecekler. Umudumuz gelecekte küresel bir yaygınlaşma olması ancak şu anda ortaklığımız Tayland için geçerli." ifadelerini kullandı.

BMW Tayland Leasing Müdürü Bjorn Antonsson ise firmanın yıllar boyunca merkezi olmayan teknolojinin ilerlemesini ve çeşitli kullanım durumlarını aktif olarak izlediğini söyledi. 

Antonsson, blockchain teknolojisinin günlük operasyonlara entegrasyonunun manuel evrak işlerini ortadan kaldıracağını ve şirketin verimliliğine ve şeffaflığına katkıda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Otomobil üreticilerinin merkezi olmayan teknolojiye olan ilgisi ise daha önceki zamanlara dayanıyor. 

BMW 2018'den beri bu teknolojiyle ilgilenirken, ilk olarak kobalt tedarikini takip etmek ve ürünlerinin etik uygulamalar kullanılarak tedarik edildiğinden emin olmak için blockchain teknolojisini kullanmıştı. BMW'nin yanı sıra, bir diğer popüler Alman otomobil üreticisi Mercedes de promosyon aracı olarak fungible token ve kripto paraları aktif olarak kullanmıştı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo ise otomobil kayıtlarını takip etmek için blockchain teknolojisini kullanırken, Ferrari ise NFT entegrasyonu üzerinde çalıştıklarını belirtmişti. 

Etiketler: BMW Blockchain Tayland
REKLAMI KAPAT X