BNP Paribas: Ekonomi politikasındaki normalleşme, piyasalarda güveni yeniden tesis etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
BNP Paribas: Ekonomi politikasındaki normalleşme, piyasalarda güveni yeniden tesis etti
Doviz.com
19.10.2023 10:12

BNP Paribas’ın raporunda yeni ekonomi ekibinin kabiliyetine ve isteğine vurgu yapılarak, bu durumun piyasalardaki güveni yeniden tesis ettiği söylendi.

BNP Paribas, Türkiye için yeni bir strateji raporu yayımladı. BNP Paribas, 2022 yılında yüzde 5,5 olan GSYH büyüme oranının bu yıl yüzde 4 ve 2025 yılında yüzde 3,5 olacağını tahmin ettiği raporunda, yıllık ortalama enflasyonun 2023'te yüzde 54,2 ve 2025'te yüzde 49,5 olmasını beklediklerini ifade etti.

BNP Paribas raporunda ayrıca şunları kaydetti:

"Ekonomi politikasının normalleşmesi yatırımcılar ve derecelendirme kuruluşları arasında güveni yeniden tesis etti. Resmi döviz rezervleri yaz boyunca konsolide oldu, lira çok daha istikrarlı ve risk primleri azalmış durumda.

Ekonomik büyüme yavaşlamaya rağmen dirençli olmaya devam ediyor ve bütçe açığı, seçim öncesi vaatler göz önüne alındığında beklenenden çok daha düşük. Ancak enflasyon bir kez daha hızlandı ve cari işlemler açığı hemen hemen istikrara kavuşmuştu.

Büyümenin yeniden dengelenmesi ve dolarsızlaşma henüz gerçekleşmedi, ancak bunların 2024 yılında görülmesi artık daha olası."

REKLAMI KAPAT X