BoE: Halk, ücret artışı talebi yerine ekonomik gerçekliği kabul etmeli

Okuma Süresi: 1 Dakika
BoE: Halk, ücret artışı talebi yerine ekonomik gerçekliği kabul etmeli
Doviz.com
26.04.2023 15:34

BoE Başekonomisti Huw Pill, İngiliz halkının yüksek enflasyonla mücadele etmek için ücret artışı talepleri yerine ekonomik gerçekliği kabul etmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başekonomisti Huw Pill, enflasyondaki artışın İngiliz aileler için ciddi bir sorun haline geldiği konusunda uyarıda bulundu.

Pill, ücretlerin artırılması için yapılan baskıların çözüm olmadığını, bunun yerine insanların daha kötü durumda olduklarını kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

Pill, enflasyonun tüm ülkeyi daha da yoksullaştırdığını belirterek, yüksek ücret taleplerinin fiyatları daha da yukarı çektiğini ve sonuç olarak enflasyon yarattığını ifade etti. Yüksek enflasyona tepki olarak ücretlerin ve fiyatların artırılmasının, herkesin kendilerini daha fakir yapan yüksek fiyatların yükünü kabul etmeye isteksiz olduğu bir paket geçiş oyununa benzeyeceğini söyledi.

Pill ayrıca, İngiltere'nin toplu olarak daha fakir hale geldiği gerçeğini 'kabul etme konusunda isteksizlik' olduğunu belirtti. Ancak, Ukrayna'nın işgalinden bu yana enerji fiyatlarındaki artışın kaçınılmaz bir sonucu olduğunu savundu.

Pill, sonunda insanların daha kötü durumda olduğunu kabul etmesi gerektiğini söyleyerek, bunun için ücret artışı taleplerinin çözüm olmadığını söyledi.

Etiketler: BoE Huw Pill enflasyon
REKLAMI KAPAT X