Boeing binlerce çalışanını ücretsiz izne çıkarıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Boeing binlerce çalışanını ücretsiz izne çıkarıyor
Doviz.com
19.09.2024 11:19

İşçilerin başlattığı grevi sonlandırmada ilerleme kaydedemeyen Boeing, binlerce çalışanına ücretsiz izin kullandıracağını duyurdu.

ABD'li uçak üreticisi Boeing , 30 bin işçinin greve gitmesi nedeniyle çok satan 737 MAX ve diğer uçak modellerinin üretimini durmasının ardından binlerce çalışanına zorunlu izin kullandıracağını açıkladı.

Boeing CEO'su Kelly Ortberg, şirket çalışanlarına dün gönderdiği e-postada, "Önümüzdeki günlerde ABD'de çalışan çok sayıda yönetici, müdür ve çalışanları etkileyecek olan geçici zorunlu ücretsiz izin düzenini başlatacağız" dedi ve grev boyunca çalışanların dört haftada bir zorunlu izin kullanacağını ifade etti.

2008 yılından bu yana ilk defa greve çıkan sendika tarafından yapılan açıklamada, "Doğrudan veya aracılarla olsun, yeni müzakerelere açığız fakat şu an belirlenmiş başka bir tarih yok. Çalışanlarımızın hak ettiği sözleşme için savaşmaya sonuna kadar kararlıyız" ifadeleri kullanıldı.

Analistler ise zorunlu izin kararının greve giden işçilerle uzlaşıya varılmasının vakit alacağına işaret ettiğini belirterek kararın milyarlarca dolara mal olabileceğini, şirketin finansal durumunu daha da zora sokabileceğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X