BofA: Beklentiler kötüleşti, nakite dönüş hızlandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
BofA: Beklentiler kötüleşti, nakite dönüş hızlandı
Doviz.com
16.05.2023 12:03

Bank of America'nın anketine göre, mayıs ayında resesyon ve kredi sıkışıklığı yaşanacağı endişesiyle yatırımcıların beklentileri kötüleşirken, nakite dönüş ise hız kazandı.

Bank of America'nın 251 fon yöneticisiyle 5-11 Mayıs tarihleri arasında yaptığı anket, yatırımcıların küresel ekonomiye ilişkin kötümser görüşte olduğunu gösterdi.

Anket katılımcılarının yüzde 65'i ekonomide zayıflama beklerken üçte ikisi küresel ekonomik büyümede en olası senaryonun 'yumuşak iniş' olduğu görüşünde.

Mayıs'ta nakit oranı yüzde 5,6'ya yükselirken, portföylerdeki hisse senetleri yılın en yüksek seviyesine çıktı. Portföylerdeki tahviller de 2009'dan beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Güvenli limana kaçış kapsamında teknoloji hisseleri küresel finansal krizden beri en büyük 2 aylık artışını kaydetti. ABD'de devam eden borç limiti müzakerelerinin risk iştahını azalttığı görüldü.

Yapışkan enflasyon ve uzun süredir devam eden faiz artışlarının büyümeye zarar vereceği beklentisiyle mayıs ayında küresel hisse senetlerindeki ralli duraklamıştı.

Ankette en büyük riskler olarak ise küresel resesyon ve bankaların kredi sıkışıklığı gösterildi. Yüksek enflasyon, jeopolitik gerilim de diğer riskler olarak belirtildi.

REKLAMI KAPAT X