BofA, tahvil piyasasında "yeni normal" olarak görülmesi gereken seviyeyi açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
BofA, tahvil piyasasında
Doviz.com
18.08.2023 10:34

ABD ekonomisinde artan faizlere rağmen ekonominin sıcaklığını koruması, tahvil piyasasında hangi seviyelerin “yeni normal” olduğunun tartışılmasına yol açtı. BofA stratejistleri ise konuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

BofA stratejistleri yayımladıkları son notta, daha önce 2008 küresel finans krizi öncesi görülen yüzde 5’li seviyelerin geri dönüşüne yatırımcıların hazırlıklı olması gerektiğini bellirtti.

BlackRock ve Pimco analistleri ise ABD’de enflasyonun ısrarlı bir şekilde Fed’in hedefinin üzerinde kalabileceğini ve bunun uzun vadeli tahvillerde getiri yükselişi için alan yaratabileceğini vurguladı.

Uzun vadeli getirilerde ciddi bir yeniden fiyatlanma yaşandığını kaydeden BlackRock Investment Institute Başkanı Jean Boivin ise konuyla ilgili açıklamasında, “Piyasalar son ilerlemelere rağmen enflasyon baskılarının uzun bir süre devam etmesini fiyatlıyor.

Makro belirsizlik önümüzdeki birkaç yılda ana tema olmayı sürdürecek. Bu da uzun vadeli tahvillere sahip olmanın maliyetini artırabilir” değerlendirmesinde bulundu.

İLGİLİ HABER Küresel tahvil getirileri son 15 yılın yeni zirvesinde Son dönemde açıklanan güçlü ekonomik verilerin, merkez bankalarının yakın zamanda sıkılaştırma döngülerini sonlandıracakları yönündeki iyimserliği bozmasıyla küresel devlet tahvili getirileri son 15 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.
REKLAMI KAPAT X