Boğaz'dan geçiş için bekleyen tanker sayısı arttı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Boğaz'dan geçiş için bekleyen tanker sayısı arttı
Doviz.com
08.12.2022 13:01

İstanbul Boğazı'ndan geçerek Akdeniz'e ulaşmak için Karadeniz'de bekleyen petrol tankerlerine bugün beş tanker daha eklendi.

Geçen ayın sonunda, Boğaz'dan geçecek tankerlerin sigorta mektubu olması gerektiği duyurulmuştu. Türkiye'nin bu adımı, AB'nin Rusya'ya yönelik petrolde tavan fiyat yaptırımının ardından gelmişti.

İngiliz ve Amerikalı yetkililer ise Türkiye'nin sigorta zorunluluğunu gözden geçirmesini talep ederken henüz bu çabalar karşılık bulmadı.

Bu yeni zorunluluk nedeniyle boğazlardan geçiş için bekleyen tanker sayısı ve geçiş için bekleme süresi artmaya başladı.

Denizcilik acentesi Tribeca, İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde geçiş için bekleyen 200 metreden uzun tanker sayısının 5 artışla 16'ya yükseldiğini, bugün için tanker geçişinin ise planlanmadığını belirtti.

Reuters'a konuşan İngiliz yetkili ise, gemilerin İstanbul Boğazı'na erişiminin engellenmesi için çevre, sağlık ya da güvenlik sebebi bulunmadığını söyledi.

RIA haber ajansında dün yer alan habere göre Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Grushko da Rusya'nın tankerlerin yığılmasına dair endişeli olduğunu, konuyu sigorta ve nakliye şirketleriyle görüştüğünü ifade etti.

Grushko, "Sorun çözülmezse tabii ki siyasi boyutta müdahale olur." dedi.

REKLAMI KAPAT X