Borsa İstanbul'dan vade sonu uyarısı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsa İstanbul'dan vade sonu uyarısı
Doviz.com
31.12.2018 14:16

Borsa İstanbul’un (BİST) konu ile ilgili olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği yazılı açıklama aşağıda yer almaktadır:

Son İşlem Günü ve Vade Sonu Uyarısı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) işlem gören ve vade ayı Aralık 2018 olan Ek’teki sözleşmeler 31 Aralık 2018 gün sonunda itfa olacaktır.

Söz konusu işlem günü sonunda sözleşmelerdeki açık pozisyonlar Ek’te yöntem ile uzlaştırılacak ve kapatılacaktır.

Nakdi uzlaşmalı vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinde kar ve zararlar otomatik olarak hesaplara yansıtılacaktır.

Fiziki teslimatlı vadeli işlem sözleşmelerinde açık pozisyonlar, ilgili dayanak varlıkta borç/alacak kayıtları oluşturularak kapatılacaktır.

Fiziki teslimatlı opsiyon sözleşmelerinde karda olan opsiyonlar otomatik kullanıma konu olacak olup; hak kullanımı istenmeyen karda opsiyonlar veya hak kullanımı istenen zararda opsiyonlar için talimat verilmesi gerekmektedir. Kullanıma konu olan fiziki teslimatlı opsiyon sözleşmelerinde açık pozisyonlar, ilgili dayanak varlıkta borç/alacak kayıtları oluşturularak kapatılacaktır.

31 Aralık 2018  gün sonunda işleme kapatılacak ve yeni açılacak sözleşmelere ilişkin bilgiler Ek’te yer almaktadır. Yeni açılacak sözleşmeler 2 Ocak Çarşamba  gününden itibaren işlem görmeye başlayacaktır. İşleme kapatılacak ve yeni işleme açılacak tüm vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerine ilişkin detaylı bilgiye http://www.borsaistanbul.com/veriler/verileralt/vadeli-islem-ve-opsiyon-piyasasi ve http://connect.borsaistanbul.com sayfalarındaki 2 Ocak 2019 tarihli Mevcut Sözleşmeler ve Sözleşme Değişiklik Dosyası adlı raporlardan erişilebilecektir.

Önemle duyurulur.

REKLAMI KAPAT X