Borsada bazı yatırımcılar depremi fırsata çevirmeye çalıştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Borsada bazı yatırımcılar depremi fırsata çevirmeye çalıştı
Doviz.com
06.02.2023 12:24

Kahramanmaraş merkezli 7,4 şiddetindeki depremin ardından Borsa İstanbul’da işlem gören inşaat, çimento, beyaz eşya ve ulaşım sektöründeki şirketlerin hisseleri bir anda yükseldi. Bu yükselişin ardından ise krizi fırsata çevirmeye çalışanlara yönelik eleştiriler artış gösterdi.

Kandilli Rasathanesi ilk olarak depremin Gaziantep’te sabah 4:17’de 7,5 büyüklüğünde meydana geldiğini bildirmişti. Ancak, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin Kahramanmaraş’ta ve 7,4 büyüklüğünde meydana geldiğini bildirdi. Kandilli Rasathanesi ise verisini güncelleyerek depremin 7.7 büyüklüğünde gerçekleştiğini açıkladı.

Depremle ilgili son olarak ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saat 09:54 itibarıyla toplamda 284 can kaybının ve 2 bin 323 yaralının olduğunu açıkladı.

Depremin yol açtığı sorunların ardından şok etkisi yaratan önemli bir gelişme ise Borsa İstanbul'da gerçekleşti.

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Maraş başta olmak üzere bir çok ilde yüzlerce bina çökmüşken ve çöken binaların altında binlerce insan yaşam mücadelesi verirken; bazı yatırımcılar İnşaat, çimento, beyaz eşya, motorlu araç gibi ihtiyaçların artacağı öngörülen bazı sektörlere akın etti. Böylelikle bu yatırımcılar eleştirilerin de odağı haline geldi.

Depremin ardından çöken borsada çimento şirket hisselerinin yükselişe geçmesinin ardından vatandaşlar ''Biz ne zaman bu kadar kötü olduk?'' sorusunu sormaya başladı.

REKLAMI KAPAT X