Boş taahhütname ile tahliyeye Yargıtay’dan onay

Okuma Süresi: 1 Dakika
Boş taahhütname ile tahliyeye Yargıtay’dan onay
Doviz.com
30.01.2024 15:44

Yargıtay, boş taahütname ile açılan tahliye davasında ev sahibini haklı buldu. Kararda, kiracının boş taahhütnameye imza atarak ev sahibine istediği tarihi yazma yetkisi verdiği belirtildi.

Ankara'da ev sahibi F.T., kira sözleşmesi yaparken imzalattığı tahliye taahhütnamesi ile kiracısı K.Y.'ye tahliye davası açtı.

Kiracı K.Y, tahliye taahhütnamesinin boş olduğunu, sonradan ev sahibi tarafından doldurulduğunu iddia ederek, davanın reddini istedi.

Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada tahliye taahhütnamesi geçerli sayılarak, kiracı hakkında tahliye kararı verildi.

Davacı kararı temyize götürdü. Dosyaya bakan Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını onayladı.

Kararın gerekçesinde davalı kiracının tarih bölümü boş olan taahhütnameye imza atarak, davacı ev sahibine istediği tarihi yazma yetkisi verdiği ve sonucuna katlanmak zorunda olduğunu belirtildi.

İspat yükümlülüğü davalı kiracıda

Ayrıca söz konusu taahhüdün kiralanan mülkün tesliminden önce verildiği veya taahhütnamede yazılı tarihin sonradan ev sahibi tarafından doldurulduğu iddiasının ispat yükümlülüğünün de davalı kiracıda olduğuna hükmetti.

İLGİLİ HABER Kiracı ev sahibi anlaşmazlığı: 8 soruda hangi masraf kime ait Kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklara kış aylarının yaklaşmasıyla evlerde başlayan konut bakımı ve ısı yalıtımı gibi konular da eklendi. Buna göre taraflar arasında hangi masrafın kim tarafından ödeneceği merak konusu olmaya başladı. İşte 8 soruda merak edilen sorular ve yanıtları..
REKLAMI KAPAT X