Brexit Görüşmelerinde İkinci Fasıl Resmen Başladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Brexit Görüşmelerinde İkinci Fasıl Resmen Başladı
Doviz.com
17.12.2017 17:47

İngiltere ve Avrupa Birliği’nin Brexit görüşmelerinde  2. fasıla geçilmesi için verdikleri ortak teklif 14-15 Aralık tarihlerinde yapılan AB Liderler Zirvesinde resmen onaylandı.  AB liderleri Brexit  görüşmelerinin ilk faslının başarıyla tamamlandığını ve ikinci fasıla geçilebileceğini kabul ettiler.   

Zirvede geçiş döneminde izlenecek Brexit yol haritası ve programı da açıklandı.  İngiltere 2. fasıl görüşmeleri boyunca 2 yıla yakın bir süre AB kanunlarına uymaya devam edecek ancak hiçbir oy hakkı bulumayacak. 

Brexit’te 2.faslın resmen başladığının açıklanmasından sonra, İngiltere Ticaret Odaları Birliği, İngiliz Sanayi Konfederasyonu, Küçük İşletmeler Federasyonu, Direktörler Enstitüsü ve EEF – İmalatçılar Organizasyonu yayınladıkları ortak bildiride Brexit’in 2. faslında yaşanacak sorunların işsizliği artırabileceğini belirterek “İngiltere  ile AB arasındaki görüşmelerin gecime olmaksızın yürütülmesi gerektiğini aksi takdide yatırımlara ve ticarete zarar vereceğini,“ ifade ettiler.

Zirvenin son günde bir konuşma yapan AB komisyonu başkanı Jean-Claude Juncker, Brexit görüşmelerindeki ilk faslın çok zor geçtiğini ancak 2. faslın çok daha zor geçeceğini” belirtti.

REKLAMI KAPAT X