Bu yıl kurbanlık büyükbaş ve küçükbaşlar ne kadar olacak?: İstanbul ve Ankara'da ortalama fiyatlar

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bu yıl kurbanlık büyükbaş ve küçükbaşlar ne kadar olacak?: İstanbul ve Ankara'da ortalama fiyatlar
Doviz.com
07.05.2024 11:26

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık fiyatları da vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Peki, bu yıl kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? İşte illere göre ortalama fiyatlar..

Kurbanlık fiyatlarını araştıran birçok kişi hem dini vazifelerini yerine getirmek hem de bütçelerini iyi yönetmek amacıyla araştırmalara başladı.

Her yıl paylaşmayı artırmak amacıyla kesilen kurbanlıkların 2024 yılı fiyat listeleri de belli olmaya başladı. Kurbanlık fiyatları hayvanın besili, kilolu, sağlıklı ve ırkının farklı olmasına göre değişiklik gösterse de, 2024 yılında artan et fiyatları nedeniyle geçen yıla göre artış gösterdi.

Bu çerçevede, NTV’nin araştırmalarına göre; İstanbul'da ortalama büyükbaş bir hayvanın 80 bin ile 160 bin TL arasında, küçükbaş kurbanlığın ise 7 bin ile 18 bin TL arasında satılması bekleniyor. Ortalama büyükbaş bir hayvanın canlı kilogram fiyatının 280 ila 340 TL arasında, küçükbaşın ise 250 ila 300 TL arasında olacağı düşünülüyor. Hisse fiyatlarının ise küçükbaşta 13-20 bin TL arasında, büyükbaşlarda ise 20-30 bin TL arasında olması bekleniyor.

Ankara'da büyükbaş bir hayvanın 90 bin ile 120 bin TL arasında, küçükbaş kurbanlığın ise 8 bin ile 14 bin TL arasında satılması bekleniyor. Kurban hissesi fiyatının ise 20-25 kilogram arasında ve 14-16 bin TL civarında olması bekleniyor.

Anadolu'da ise canlı kilogram fiyatı hayvandan hayvana ve bölgeden bölgeye değişiklik olmakla birlikte birlikte, tosun için ortalama canlı kilogram fiyatının 280 lira, damızlık vasfını kaybetmiş düve için canlı kilogram fiyatının 270 lira, damızlık vasfını kaybetmiş inek için canlı kilogram fiyatının 250 lira, dişi koyun için canlı kilogram fiyatının 250 lira, koç için canlı kilogram fiyatının ise 280 lira olması bekleniyor.

Kesim ücretlerinin de büyükbaş için 5 bin lira, küçükbaş için 1500 lira olacağı düşünülüyor.

Diyanet, vekaletle kurban kesim bedelini açıklamıştı

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 yılına yönelik vekaletle yurt içi ve yurt dışı kurban kesim bedellerini açıklamıştı.

Buna göre,Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11 bin 750, yurt dışında ise 4 bin 750 TL olarak belirlediğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABER Diyanet açıkladı: 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedeli belli oldu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 yılına yönelik vekaletle yurt içi ve yurt dışı kurban kesim bedellerini açıkladı.

Yumaklı'dan kurbanlık fiyatlarına ilişkin paylaşım

Yaklaşan Kurban Bayramı'yla ilgili konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise, "Kurbanla ilgili hiçbir sıkıntı olmayacak, kurbanlık hayvan sayımız yeterli. Et fiyatlarındaki spekülatif durumun kurban fiyatlarında da olma potansiyeli vardı ama aldığımız önlemlerle ve açıklanan kurbanlık fiyatlarıyla öyle olmayacağı görülmüş oldu" ifadelerini kullandı.

 

 

REKLAMI KAPAT X