Bugün açıklanacak TCMB faiz kararı beklentileri

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bugün açıklanacak TCMB faiz kararı beklentileri
Doviz.com
16.01.2019 10:00

Ekonomistler, bugünkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinin sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

Ekonomistler, yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizinin sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

Ekonomistler, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, yarın gerçekleştirilecek PPK toplantısında yüzde 24 seviyesindeki politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında değişiklik yapılmayacağını belirtiyor.

Karar metni tonunda değişiklik olabileceğini ifade eden analistler, sıkı para politikası duruşunda herhangi bir gevşeme sinyalinin verilmeyeceğini ve para politikasında temkinin elden bırakılmayacağını dile getirdi.

AA Finans'ın PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Buna göre, 18 ekonomist politika faizinde (bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı) herhangi bir değişiklik beklemezken, bir ekonomist 150 baz puanlık indirim olacağını tahmin ediyor.

Geçen yıl, 13 Aralık'ta gerçekleştirilen bir önceki PPK toplantısında politika faizi yüzde 24.00'de sabit bırakılmıştı.

REKLAMI KAPAT X