Bülbüloğlu Vinç halka arzı için talep toplamada bugün, son gün

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bülbüloğlu Vinç halka arzı için talep toplamada bugün, son gün
Doviz.com
30.01.2023 13:50

Talep toplama süreci perşembe günü başlayan Bülbüloğlu Vinç Sanayi (BVSAN) halka arzı için talepler, bugün saat 17:00’a kadar alınmaya devam edecek.

Gerçekleşecek halka arz için talep toplama “BVSAN” borsa koduyla devam ederken, başvuran yatırımcılara oransal dağıtım gerçekleştirilecek.

BVS’nin toplam arz büyüklüğü 356 milyon 500 bin TL olurken, BVS hisselerinin halka arz fiyatı 31 TL olarak belirlenmişti.

Halka arzın yüzde 53’ü bireysel yatırımcılara, yüzde 2’si şirket çalışanlarına, yüzde 25’i yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 20’si yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

Altı ay önce Ankara’daki Başkent OSB’de yeni fabrika yatırımına başlayan BVSAN, 230 milyon TL yatırımla hayata geçecek yeni fabrika ile kapasitesini ve üretimini yüzde 50, istihdamını ise yüzde 30 artırmayı hedefliyor. 

Şirketten yapılan açıklamada, halka arzdan sağlanacak gelirin yüzde 40’ını söz konusu yatırımların tamamlanmasında, yüzde 30’unun makine ve teçhizat alımlarında kullanılacağı ve halka arz gelirinin yüzde 30’unu ise işletme sermayesine ekleneceği bildirildi.

BVSAN ne zaman işlem görecek?

Bülbüloğlu halka arz sürecinin sona ermesiyle birlikte BVSAN hisselerinin Borsa İstanbul'da işlem göreceği tarih de belli olacak. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

REKLAMI KAPAT X