Bundesbank’tan Almanya ekonomisi için karamsar tahmin

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bundesbank’tan Almanya ekonomisi için karamsar tahmin
Doviz.com
21.08.2023 15:11

Alman Bundesbank, enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seyretmesinden endişe duyduğunu aktardı.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) bugün yayımladığı aylık ekonomik raporda, enflasyonun zirve yapmış olabileceğini ancak fiyat baskılarının çok yavaş hafiflediğini ve tüketici fiyatlarındaki artışın %2'nin üzerinde beklenenden daha uzun süre kalması riskinin arttığını bildirdi.

Bundesbank, konuyla ilgili notunda, "Enflasyon oranlarının yine de merkez bankaları tarafından hedeflenen oranların üzerinde daha uzun süre devam edeceği izlenimi oluştu. Özellikle, devam eden yüksek ücret baskıları enflasyonu kontrol altına almayı zorlaştırabilir" ifadelerine yer verdi.

Yüksek enflasyon ve sıkı bir iş gücü piyasası göz önüne alındığında, ECB'nin %2'lik hedefinin geçmişte olduğu gibi ücret müzakerelerinde bir tür çıpa olmamasının potansiyel bir sorun olduğuna işaret eden Bundesbank, "Sendikaların enflasyon beklentileri uzun süre %2 hedefinin üzerinde kalırsa, bu para politikası açısından endişe verici olur. Bu durum, yüksek enflasyon oranlarının daha önce varsayılandan daha yerleşik hale gelmesi riskini artıracaktır" ifadelerini kullandı.

Bundesbank raporunda ayrıca GSYH'nin üçüncü çeyrekte büyük ölçüde yatay seyredeceğinin öngörüldüğü belirtilirken, özel tüketimin toparlanmakta olduğu ancak sanayide zayıflığın devam ettiği vurgulandı.

REKLAMI KAPAT X