Büro Memur-Sen'den Tasarruf Genelgesi’nin bazı maddelerinin iptali için dava

Okuma Süresi: 1 Dakika
Büro Memur-Sen'den Tasarruf Genelgesi’nin bazı maddelerinin iptali için dava
Doviz.com
22.05.2024 12:27

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), Kamuda Tasarruf Paketi kapsamindaki, fazla çalışma ücreti ve personele servis hizmeti maddelerinin iptali için dava açtı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Kamuda Tasarruf” paketini önemsediklerini ve uygulanmasını istediklerini belirterek, itirazlarının “gecesini gündüzüne katarak görevini ifa eden kamu görevlilerinin kazanımlarının mali yük görülerek tasarruf paketi kapsamına alınması” olduğunu söyledi.

Bu bakış açısının kamu görevlilerini tedirgin ettiğini söyleyen Yazgan, “Bu sebeple, uygulanacak olan tasarruf paketinin bazı maddelerine şerhimizi koyuyoruz. Toplu sözleşme masasında kazanıma dönüşen ancak ‘Tasarruf Tedbirleri’ paketinde yer alan fazla çalışma ücreti ve personele servis hizmeti maddelerinin iptali için sendikamız tarafından dava açılmıştır” dedi.

İLGİLİ HABER Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı Tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
REKLAMI KAPAT X