Büyük İstanbul Tüneli Projesi İhalesi İçin Start Verildi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
12.10.2017 15:42

Tamamlanması ile İstanbul'a büyük değer katacak olan projeler kamu oyu tarafından da yakından takip edilirken Büyük İstanbul Tüneli projesi de bunların arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen gün Kanal İstanbul Projesi için ihale tarihi açıklanırken bugünde Büyük İstanbul Tüneli projesi için ihale tarihi açıklandı. 

Büyük İstanbul Tüneli Ne Zaman Bitecek?

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3 katlı büyük İstanbul tüneli projesi ihalesi için 2018 yılını işaret etti. Yap işlet devret modeli ile gerçekleştirilecek olan ihale tamamlandığında iki yaka arasındaki mesafe sadece 5 dakikaya düşürülecek. Tünel tamamlandığında Marmaray ile Avrasya Tüneli bir araya gelmiş olacak. 

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Güzergah Bilgileri 

Yeni proje İncirli'den tünele giriş yapacak. Yer altına girişte raylı sistem olacak ve Mecidiyeköy - Zincirlikuyu arasındaki mesafe denizin altından devam edecek. Söğütlüçeşme'den Kadıköy -  Kartal yönüne ilerleyecek olan tünel bu şekilde Marmaray'a bağlanmış olacak. Avrupa Yakası bölümünde Hasdal girişi ile yine yer altına giriş yapan tünel tünelle birleşerek Anadolu Yakasına girecek. Çamlıktan çıkışta ise TEM otoyoluna bağlanacak. 

REKLAMI KAPAT X