BYD/Ergün: Üretim tarihini öne çekmeye çalışacağız

Okuma Süresi: 2 Dakika
BYD/Ergün: Üretim tarihini öne çekmeye çalışacağız
Doviz.com
10.07.2024 16:59

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergün, BYD’nin çok hızlı bir firma olduğunu belirterek, “Çok dikey bir üretim sistemi var. O yüzden anlaşmada yazan 2026 yılı sonunun biraz daha öne çekilmesi için de çaba sarfedilecektir.” dedi.

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergün, BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırım kararını Bloomberg HT’ye değerlendirdi.

Bu yatırımın 27 yıl sonra Türkiye’ye gelmiş en önemli otomotiv yatırımı olduğunu söyleyen Ergün, “5000’in üzerinde istihdam sağlayan bir yatırım olacak. 1 milyar dolar civarında bir yatırım düşünülüyor. 150 bin kapasite var; ama bu kapasiteyi başlangıç kapasitesi olarak söylemek lazım. Daha sonra bu kapasite genişleyecektir. Yer Manisa olarak netleşti. Çok ciddi bir şekilde Türkiye’ye teknoloji transferi de olacaktır.

BYD çok hızlı bir firma, çok dikey bir üretim sistemi var. Cam ve lastik hariç her şeyi kendi üretiyor. Karar verdiği andan itibaren bunları çok hızlı yapabiliyor. O yüzden anlaşmada yazan 2026 yılı sonunun biraz daha öne çekilmesi için de çaba sarfedilecektir. Benim inancım ve BYD Global’in hedefi üretim tarihinin bir parça daha öne çekmek” şeklinde konuştu.

Ergün, fabrikada üretilecek modellerin belli olmadığını da belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Tesiste üretilecek modeller belli değil, hem elektrikli hem hibrit araçlar olabilir. BYD Türkiye’ye çok güçlü girecek. Bugünkü denge değişecek.”

İLGİLİ HABER Çinli otomobil firmalarından Türkiye atağı: Yatırım için niyet bildiren 5 marka Türkiye'de yılın ilk 6 ayında yüzde 10'luk pazar payına ulaşan Çin otomobil markaları, Türkiye'ye yönelik yatırım stratejilerini açıklamaya başladı.
REKLAMI KAPAT X