Çalışan emeklinin ikramiye belirsizliği

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çalışan emeklinin ikramiye belirsizliği
Doviz.com
20.12.2023 16:07

Çalışan emeklilere yönelik ikramiye düzenlemesinin de yer aldığı torba yasanın önümüzdeki günlerde yasalaşması beklenirken ikramiye ödemeleri için farklı tarihler gelmeye devam ediyor.

Habertürk'ün aktardığına göre çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin düzenleme, önümüzdeki çarşamba günü yasalaşacak.

İlgili habere göre AK Parti Grup Başkanlığı, yılbaşına ikramiyelerin yetiştirilmesi için bütçeden hemen sonra torba yasanın kalan maddelerini gündeme alacak. Bu kapsamda önümüzdeki hafta çarşamba gecesi bütün maddeler Genel Kuruldan geçirilecek. Bankalara gerekli talimatların iletildiğinin ve hazırlıkların yapıldığının da belirtildiği habere göre 28-29 Aralık tarihlerinde 5 milyona yakın çalışan ikramiyelerini almış olacak.

Sabah gazetesi ise ikramiyelerle ilgili farklı bir takvim paylaştı.

Takvimi iki farklı senaryoda paylaşan Sabah, ilk senaryoda düzenlemenin yıl sonuna doğru Meclis'ten geçmesi durumunda ödemelerin 15 Ocak 2024'ten önceki hafta yapılmasının beklendiğini bildirdi.

İkinci senaryoda ise SSK'lı çalışan emeklilerin 17-26 Ocak 2024 tarihleri arasında, Bağ-Kur'lu çalışan emeklilerin ise 25-28 Ocak 2024 tarihleri arasında 5000 TL emekli ikramiyesi alacağı paylaşıldı.

** Resmi kurumlardan gelecek açıklamalara haberimizde yer vereceğiz..

REKLAMI KAPAT X