Çalışan emekliye 5 bin TL'lik ikramiyede son durum

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çalışan emekliye 5 bin TL'lik ikramiyede son durum
Doviz.com
15.12.2023 09:56

Sadece çalışmayan emekliye verilmesi nedeniyle tartışmalara neden olan 5 bin TL'lik ikramiyenin kapsamı genişletilmişti. Peki, çalışan emekliye ikramiye ne zaman verilecek? İşte emekli ikramiyelerinde son durum..

Çalışmayan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmış ve 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmişti.

5000 TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmamıştı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı açıklamada "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak" ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Çalışan emeklilere de 5 bin lira ödenecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilere de tek seferlik 5 bin liralık ödeme yapılacağını belirterek, "İnşallah önümüzdeki hafta teklifimizi meclisimize sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve Bağ-Kur'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak." dedi.

Böylelikle çalışan emeklilere 5 bin TL verilmesini içeren önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen kanun teklifine eklenmişti.

Teklifin Meclis'ten geçmesi durumunda emekli ikramiyelerinin aralık ayı içerisinde ödenmesi bekleniyor. Aralık ayı içerisine yetişmeyen ödemelerin ise en geç ocak ayı maaş takvimine ekleneeği öngörülüyor.

REKLAMI KAPAT X