Çanakkale Havalimanı’nda yangın sebebiyle uçuşlar durduruldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çanakkale Havalimanı’nda yangın sebebiyle uçuşlar durduruldu
Doviz.com
08.08.2025 17:07

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale Havalimanı pistinin akşam 20.00’ye kadar tüm uçuşlara geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Çanakkale ilinde havalimanının karşısında başlayan yangın nedeniyle, Çanakkale Havalimanı pistinin devlet hava araçları, ambulans, arama kurtarma ve yangınla mücadele hava araçları hariç olmak üzere geçici olarak kapatıldığı bildirildi.

İlgili açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Çanakkale ilinde havalimanının karşısında başlayan yangın nedeniyle, Çanakkale Havalimanı pisti; devlet hava araçları, ambulans, arama kurtarma ve yangınla mücadele hava araçları hariç olmak üzere, 8 Ağustos 2025 saat 20.00’ye kadar tüm uçuşlara geçici olarak kapatılmıştır."

İLGİLİ HABER Çanakkale’de tarım arazisinde başlayan yangın ormana sıçradı: Boğaz trafiği kapatıldı Çanakkale’nin Sarıcaeli köyü kırsalında tarım arazisinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında deniz trafiğinin olumsuz etkilenmemesi amacıyla Çanakkale Boğazı kuzeyden güneye tek yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı.
REKLAMI KAPAT X