Canlı Hayvan Pazarı Bölgenin İhtiyacını Karşılıyor!

Okuma Süresi: 1 Dakika
Canlı Hayvan Pazarı Bölgenin İhtiyacını Karşılıyor!
Doviz.com
25.10.2017 15:40

YOZGAT,(DHA) -BOĞAZLIYAN Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı, canlı hayvan pazarında incelemelerde bulunarak, pazar esnafının sorunlarını dinledi. Sağlıksız ve kontrolsüz hayvan alınıp satılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Canlı hayvan pazarında yaptığı incelemelerin ardından açıklama yapan Borsa Başkanı Harun Halıcı, Boğazlıyan Canlı Hayvan Pazarı’nın, tercih edilecek bir yer olduğunu söyledi. Halıcı, “Üreticilerimizin sorunlarını dinledik ve incelemelerde bulunduk. Görüldüğü gibi hiçbir hayvan kulak küpesiz değil ve sağlıklı hayvanlar. Pazar yerinde, başka illerden gelen besicilerimiz de var. Kendi yerli üreticilerimiz var. Onları dinledik, Pazar yeri için ciddi anlamda bir sorun gözükmüyor. Gördüğümüz kadarıyla güvenli bir ortam” dedi.

Boğazlıyan Canlı Hayvan Pazarı’nın güvenli olduğunu ve sağlıklı şartlarda satış yapılabilen bir ortama sahip olduğunu ifade eden Halıcı, “Büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım satımı yapacak olanların kesinlikle bizim pazarımızı tercih etmelerini öneriyoruz. Bütün kontroller girişte dezenfeksiyonla başlıyor. Hayvanlara dışarından herhangi bir hastalık gelmemesi için koruma altına alınıyor. Dezenfeksiyon cihazlarıyla temizlik gerçekleştiriliyor. Herhangi bir hastalığa izin verilmiyor” diye konuştu.

REKLAMI KAPAT X