Çaya bir zam daha geldi: Üç aylık artış %63 oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çaya bir zam daha geldi: Üç aylık artış %63 oldu
Doviz.com
15.08.2023 12:56

Çaykur, çay fiyatlarına yüzde 4,5 oranında yeni bir zam daha yaptı. Böylece son 3 ayda gelen zamlarla toplam yüzde 63,6’lık artış gerçekleşti.

Türkşeker’in şeker fiyatlarına yaptığı ufak miktarlı zamların ardından benzer bir hamle de Çaykur’dan geldi.

Buna göre Çaykur, çay fiyatlarına haziran başından bu yana üçüncü kez zam yaptı.

8 Haziran’da kuru çay fiyatlarına yüzde 43 zam yapan Çaykur, ikinci zammını 14 Temmuz’da yüzde 9,5 oranında gerçekleştirmişti.

Bloomberg HT’den İrfan Donat’ın aktardığına göre; 15 Ağustos itibarıyla çaya yüzde 4,5 oranında üçüncü bir zam daha geldi. Böylece Çaykur’un kuru çay fiyatları 8 Haziran’dan bu yana son 3 ayda toplam yüzde 63,6 oranında zamlandı.

Yeni fiyat listeleri ise toptan satış yapan şirketlere gönderilmeye başlandı.

"Eylül ayında bir zam daha gelebilir"

Çaya yapılan ikinci zammın ardından temmuz ayında Bloomberg HT’ye bilgi veren sektör paydaşları, eylül ayında çaya yüzde 15 civarı üçüncü bir zam beklediklerini dile getirmişti. Eylül ayı öncesinde gerçekleştirilen yüzde 4,5’lik zam ise eylül ayında da zammın devam edeceği şeklinde yorumlandı.

Öte yandan sektör paydaşları, daha önceki yıllarda buna benzer bir uygulamaya şahit olmadıklarını da belirterek, Çaykur’un da tıpkı Türkşeker gibi zamları aylara bölerek yapmaya başladığını söyledi.

İLGİLİ HABER Toz şeker 3 ayda 9 kez zamlandı Gıda fiyatlarına gelen zamlardan şeker de nasibini aldı. Buna göre, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker), toptan şeker satış fiyatlarına mayıs ayından bu yana 9 kez zam yaptı.
Etiketler: çay zam Çaykur
REKLAMI KAPAT X