Cevdet Yılmaz’dan enflasyon mesajı: Hedef tek haneli rakamlar

Okuma Süresi: 2 Dakika
Cevdet Yılmaz’dan enflasyon mesajı: Hedef tek haneli rakamlar
Doviz.com
03.02.2026 12:11

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomik programın temel hedefinin Türkiye'yi yeniden tek haneli enflasyon seviyelerine ulaştırmak olduğunu vurgulayarak bu yönde kararlı adımlar atacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya platformu üzerinden gerçekleştirdiği bilgilendirmede, yılın ilk ayı olan ocak döneminde yapılan ücret ve fiyat ayarlamalarının yanı sıra mevsim şartlarının olumsuz etkileriyle beraber tüketici fiyat endeksindeki aylık yükselişin yüzde 4,84 seviyesinde gerçekleştiğini paylaştı.

Bu veriler ışığında yıllık bazdaki enflasyonun ise yüzde 30,65 oranına çekildiğini ifade eden Yılmaz, piyasalardaki son durumu değerlendirdi.

Ocak ayına ilişkin enflasyon verilerinde özellikle gıda ürünleri ile hizmet sektöründeki fiyat hareketliliklerinin ön plana çıktığına dikkat çeken Yılmaz, mevsimsel şartlara ve dönemsel arz durumuna bağlı olarak artış gösteren taze meyve ile sebze fiyatlarının gıda grubundaki yükselişte kritik bir pay sahibi olduğunu belirtti.

Diğer taraftan temel mal enflasyonunun aylık bazdaki sakin ilerleyişini devam ettirdiğini vurgulayan Yılmaz, bu gruptaki yıllık artışın yüzde 17,45 seviyesine kadar gerilediği bilgisini verdi.

Ekonomik programın ana rotası ve stratejik hedefler

Ekonomi politikalarının geleceğine dair önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şu açıklamada bulundu:

"Dönemsel gelişmeler enflasyon üzerinde kısa süreli olumlu veya olumsuz etki yapabilme potansiyeline sahip olsa da programımızın ana istikameti ve rotası ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda para, maliye ve gelirler politikalarımızı etkin ve koordineli bir şekilde yürütüyor, dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz. Talepte dengelenme, fiyatlama davranışlarında normalleşme ve beklentilerde iyileşmenin yanı sıra gıda, sosyal konut, lojistik, enerji ve beşeri sermayeye yönelik arz yönlü politikalarımızla enflasyondaki düşüşü desteklemeye devam edeceğiz."

İLGİLİ HABER TÜİK yılın ilk enflasyon verisini açıkladı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin resmi enflasyon rakamlarını açıkladı.
REKLAMI KAPAT X