Cevdet Yılmaz duyurdu: e-Devlet'te yeni düzenleme

Okuma Süresi: 2 Dakika
Cevdet Yılmaz duyurdu: e-Devlet'te yeni düzenleme
Doviz.com
11.10.2023 11:46

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı'na yeni bir dijital hizmet eklendiğini belirterek, "10'dan fazla kurumumuzun varis - muris işleri ile ilgili hizmetleri tek başlık altında toplanarak bütünleşik hizmet oluşturduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dijital Türkiye/Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2. Toplantısı'na başkanlık etti.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, bürokrasinin azaltılması ve e-Devlet çalışmalarının, milli yapay zeka stratejisi ve siber güvenlik kümelenmesi gibi adımlarla "'Dijitalin Yüzyılı" için güçlü bir altyapı oluşturulduğunu söyledi.

Yılmaz, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra da depremzede vatandaşlar için 13 yeni dijital hizmetin de e-Devlet'te kullanıma alındığını da bildirdi.

Öte yandan Yılmaz, e-Devlet Kapısı'na yeni bir dijital hizmet eklendiğini duyurdu.

Buna göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "10'dan fazla kurumumuzun varis - muris işleri ile ilgili hizmetleri tek başlık altında toplanarak bütünleşik hizmet oluşturduk" ifadelerini kullandı.

"Yeni perspektif ortaya koyuyoruz"

e-Devlet'ten yürütülen diğer hizmetler hakkında da bilgi veren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Doğal gaz ve elektrik aboneliklerinde tüm Türkiye'yi e-Devlet kapsamına almış bulunuyoruz.

Üniversitelerimizin tamamını e-Devlet'e taşıdık.

'Yeşil e-Devlet Kapısı Projesi' ile kamu yönetiminde yeşil dönüşüm çalışmalarına dahil olduk.

'Kotasız e-Devlet' uygulaması ile mobil abonelerin internet kotalarından harcamadan e-Devlet hizmetlerini kullanmalarını sağladık.

Önümüzdeki dönem için hem dijital kamu hizmeti sunumunu zenginleştirmek hem de yapay zekadan siber güvenliğe bir bütün olarak Dijital Türkiye hedefine yürümek için yeni perspektif ortaya koyuyoruz."

İLGİLİ HABER Kentsel dönüşümü hızlandıracak yeni adımlar: Tebligatlar artık e-Devlet'ten yapılacak Bakanlık tarafından düzenlenen "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" sonrasında alınan kararlar açıklandı. Buna göre tebligat almak istemeyen yurt dışındaki vatandaşlar için artık e-Devlet tebligatının geçerli olacağı duyuruldu.
REKLAMI KAPAT X