CHP'den asgari ücret ve emekli maaşı talebi

Okuma Süresi: 2 Dakika
CHP'den asgari ücret ve emekli maaşı talebi
Doviz.com
12.06.2024 08:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’in görüşmesinde, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılması ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebi gündeme getirildi. Ayrıca ekonomik beklentilerin karşılanması ve adaletli bir vergi sistemi için tüm partilerin katılımıyla Meclis'in çalıştırılması teklif edildi.

CHP Sözüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 1,5 saat süren dünkü görüşmesinde, vatandaşın gündemini ilgilendiren pek çok başlığın ele alındığını duyurdu.

Ekonomi konularının başında Özel'in, asgari ücrete temmuzda ara zam talebini, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını, çay ve hububat üreticileri başta olmak üzere beklentilerin altında kalan alım fiyatlarını, atanmayan öğretmenleri, özel okul öğretmenlerinin sorunlarını, staj ve çıraklık mağdurlarını, emeklilikte kademe bekleyenlerin durumunu, kira yardımı da sona erecek olan depremzedelerin sıkıntılarını görüşmede gündeme getirdiği belirtildi.

"Şimşek ile bir araya gelinebilir"

Öte yandan, Özel’in tüm bu ekonomik beklentilerin karşılanması için makro bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirterek, adaletli bir vergi sistemi için tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis’in çalıştırılmasını teklif ettiği kaydedildi. Özel’in çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasının esas olduğunu, bunun yanında mevcut bütçenin gelir ve giderleri üzerinde de mali çalışma yapılması ve adaletsizliği giderecek tedbirler alınması gerektiğini aktaran Yücel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadrolarının, adaletli bir vergi sisteminin oluşturulması amacıyla bir araya gelebileceğini bildirdi.

"Acı recetenin yalnız dar gelirliye ödetilmesi kabul edilmedi"

Yücel ayrıca Türkiye’nin ağır bir ekonomik kriz yaşadığını, bu krizin 86 milyon vatandaşa maliyeti olduğunu belirterek, üzerinde durulması gereken temel konunun, bu maliyeti kimin karşılayacağı sorusu olduğunu belirtti ve kurmayların emekliler ile asgari ücretlilere zam yapılmayarak, tarım ürünlerine maliyetin altında alım fiyatları açıklanarak, krizin maliyetinin sadece yoksullara yüklenmesini, acı reçetenin dar gelirlilere ödetilmesini kabul etmediklerini vurguladı. 

“Programa zarar verecek tutumlardan kaçınılacak”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın orta vadeli program ve 12. Kalkınma Programıyla elde edilen kazanımların korunacağını vurguladığını belirterek şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız programa zarar verecek tutumlardan kaçınılacağını ifade etmiştir. Görüşmede orta vadeli program ve 12. Kalkınma Programıyla elde edilen kazanımların korunacağını vurgulanmıştır. Bu çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız arzu edildiği takdirde Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek'in bilgi vereceğini ifade etmiştir."

Öte yandan Çelik, önümüzdeki dönemde iş birliğinin artırılmasının önemli olacağını ve Avrupa'da aşırı sağa cevap verilmesinin önem kazanacağını belirterek, "Cumhurbaşkanı bu ortaya çıkan faşizme karşı ortak hareket edilmesinin gerekliliğini belirtmiştir." dedi.

REKLAMI KAPAT X