CHP’den emekli maaşı ve asgari ücret için protesto çağrısı

Okuma Süresi: 3 Dakika
CHP’den emekli maaşı ve asgari ücret için protesto çağrısı
Doviz.com
09.07.2024 17:12

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücretin 25 bin lira, en düşük emekli maaşının ise asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini belirterek, protesto çağrısı yaptı. Buna göre Özel, "Bu akşam 21.00'de ayağa kalk! Eğer zam istiyorsan evlerinizdeki ışıkları yakın, ışıkları kapatın. Uzaydan görünecek. Ya zam alacağız geçim olacak ya da hiç yolu yok seçim olacak." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantında konuştu.

TÜİK'in verilerine tepki gösterip asgari ücret ve emekli maaşlarının yükseltilmesi gerektiğini dile getiren Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"Paradan 0 atmayacağız, etiketten atacağız"

Biz CHP olarak, milleti yanlış istikametten, Gazi Atatürk'ün gösterdiği 10 kat daha zengin ve mutlu olacağımız bambaşka bir istikamete götüreceğiz. CHP iktidarında ilk seçimlerden sonra kurulacak hükümette CHP iktidarında 10 yıl sonra toplamda yaşanacak olan şudur; AK Parti'nin yaptığı gibi biz de 0 atacağız. Ama onlar gibi enflasyonu yükseltip 0'lar sığmayınca hem paradan hem maaştan hem etiketten 0 atmayacağız. Bir 0 atacağız. O sıfırı etiketten atacağız, maaştan atmayacağız.

31 Mart'ta doğru yaptınız. Hizmete önceleyen adaylara oy verdiniz. Sizi pişman etmedik etmeyeceğiz. Önümüzdeki seçimlerde CHP'ye Türkiye İttifakı'na oy verdiğinizde 10 yıl sonra cebinizdeki paranın 10 kat daha değerli olduğunu göreceksiniz.

Yapılan ilk genel seçimlerde partimiz iktidar olacak. Türkiye zenginleşecek herkes rahatlayacak.

TÜİK rakamlarına tepki

Yıllardır TÜİK, şeffaf olması gereken verileri açıklamaz. Tam olarak kul hakkı yemek varsa TÜİK eliyle bu iktidarın herkese yaptığının adı da budur. TÜİK, AK Partili seçmenin de MHP'li memurun da her ay cebinden para çalışıyor.

TÜİK, bu tabloyu inkar etmedi, doğruladı. Maaşa yapılan zam TÜİK'in verdiği rakamla yapılıyor. TÜİK, bu iktidara oy veren ve vermeyen herkesin cebinden para çalıyor. TÜİK, kurumdur. İşte cebinizden parayı çalan TÜİK'in başkanını atayandır.

İLGİLİ HABER TÜİK Başkanı Çetinkaya "enflasyona" ilişkin soruları yanıtladı TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) hesaplamalarında enflasyon sepetindeki madde fiyatlarının neden açıklanmadığı, diğer kuruluşlarca yayımlanan endeksler ile farklılıklar, fiyat artışlarına etki eden faktörler gibi konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücret ve emekli maaşı için eylem çağrısı

Hala en düşük emekli maaşının asgari ücret olmasını savunuyoruz. Hükümet, emekliyi görmüyor, duymuyor. Asgari ücret şimdiden 3 bin 800 lira eridi. Bu mücadeleyi hep beraber yükseltirsek bu zammı söke söke alacağız.

Asgari ücretin 25 bin lira olmasını istiyoruz. Bu emeklilere, bu esnafa, bu çalışanlara ve bu çiftçilere hakkını vereceksin zammını yapacaksın. Zam yaparsan geçim olur, zam yapmazsan seçim olur. 

Şimdi Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Buradan bütün Türkiye'ye sesleniyoruz. Türkiye, bu akşam saat 21.00'de ayağa kalk, evlerinde yanan ışıkları, eğer emekliye zam istiyorsan, asgari ücrete zam istiyorsan, çaya, buğdaya, kayısıya, fındığa, darıya, üzüme, narenciyeye fiyat istiyorsan, asgari ücret artsın, emekli maaşı bir asgari ücret istiyorsan; bu akşam 21.00'de başlıyoruz, ışıkları yakın, ışıkları kapatın.

Uzaydan görünecek. Kendinizi gösterin. Zam isteyenler bizimle birlikte olsun. Ayağa kalkın, ışıkları yakıp kapatın. Durmadık, yeni başlıyoruz. Zammı söke söke alacağız. Ya zam alacağız geçim olacak ya da hiç yolu yok seçim olacak.”

İLGİLİ HABER Üç konfederasyon temsilcisi "insan onuruna yaraşan bir yaşam" için 10 talebini açıkladı DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ konfederasyonları asgari ücrete ve yaşam koşullarına ilişkin ortak açıklamasının ardından "insan onuruna yaraşan bir yaşam" için 10 talebini duyurdu.
REKLAMI KAPAT X