“Çiftçilere de 5 bin liralık emekli ikramiyesi verilecek” iddiası

Okuma Süresi: 2 Dakika
“Çiftçilere de 5 bin liralık emekli ikramiyesi verilecek” iddiası
Doviz.com
17.11.2023 12:16

Milyonlarca emekliye 5 bin TL’lik ikramiye verilmesinin ardından ikramiyeden yararlanamayan çiftçiler için yeni bir karar alındığı iddia edildi.

Emeklilere 5 bin liralık ikramiye verilmesi uygulamasında çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı. Buna göre Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı çiftçiler, çalışan emekli tanımına girdiği için kapsam dışında kalmıştı.

Milli Gazete’de yer alan habere göre Gazeteci Cem Küçük, ikramiyeye ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Buna göre Küçük, emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamayan çiftçiler için yeni karar alındığını ve 1,5 milyon çiftçi emeklisinin de 5 bin TL’lik ikramiyeyi bu ay içinde alacağını öne sürdü.

Küçük, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilecekti. Orada da yine bir haksızlık yapıldı. Çalışan emekli ve çalışmayan emekli olarak ikiye ayrıldı. Yani çalışan emekli ikramiyeyi alamayacak çalışmayan emekli ise ikramiyeyi alacak gibi. Halbuki çalışanlar zaten ihtiyacı olduğu için çalışıyor. Emekli çiftçilerde bu ikramiyeden yararlanamayacaktı. Yeni bir düzenlemeyle 1,5 milyon çiftçi emeklisi de 5 bin TL’lik ikramiyeyi bu ay içinde alacak.”

Çiftçiler, kayıt belgesini silmeye çalışıyordu

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, emeklilere bir defaya mahsus verilen 5 bin liralık ikramiye ödemesi için kaydını sildirmeye çalışan çiftçilere ilişkin, “1 Ekim 2023'ten önce çiftçilerimiz kaydını sildirmiş olsaydı bu ikramiyeden faydalanabilecekti fakat şu an kaydını silerek üretimden vazgeçmek sorunu çözmüyor.” ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER TZOB Başkanı Bayraktar'dan emekli ikramiyesi için kayıt sildiren çiftçilere uyarı TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, emeklilere bir defaya mahsus verilen 5 bin liralık ikramiye ödemesi için kaydını sildirmeye çalışan çiftçilere ilişkin, “1 Ekim 2023'ten önce çiftçilerimiz kaydını sildirmiş olsaydı bu ikramiyeden faydalanabilecekti fakat şu an kaydını silerek üretimden vazgeçmek sorunu çözmüyor.” dedi.

Bu kapsamda emekli çiftçilerin ikramiye alabilmeleri için önce düzenleme yapılması ve bunun TBMM Genel Kurulu’ndan geçmesi gerekiyor.

REKLAMI KAPAT X