Çin altın rezervlerini artırdı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çin altın rezervlerini artırdı
Doviz.com
07.12.2022 15:17

Çin Halk Bankası, çarşamba günü yaptığı açıklamada, rezervlerine yaklaşık 32 ton altın eklediğini açıkladı.

Söz konusu eklemelerle birlikte Çin'in kasım ayı sonunda bildirilen altın rezervi yaklaşık 1.980 tona ulaştı.

Dünyanın en büyük altın rezervine sahip ABD’nin ise 8.133 ton altın rezervi bulunuyor.

Artan faiz oranları ve tahvil getirileri sabit getiri sunmayan altının, özellikle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yatırımcılar için cazibesini yitirmesine sebep olmuştu. Bunun ardından altın fiyatları son aylarda düşüş göstermişti.

Dünya Altın Konseyi (WGC) ise, geçen ay yaptığı açıklamada 2022'nin üçüncü çeyreğinde dünya genelinde merkez bankalarının 399 ton altın satın aldığını ve bunun üç aylık bir dönemde şimdiye kadarki en yüksek miktar olduğunu belirtmişti.

Bu altın alımlarının büyük bir kısmının kamuya bildirmeyen merkez bankaları tarafından yapıldığını belirten WGC, Çin veya Rusya gibi ülkelerin stok yapıyor olabileceği yönündeki söylentileri artırmıştı.

Analistler ise, merkez bankalarından gelen yüksek talebin, ons başına 1.770 dolar seviyesinde olan altın fiyatlarını desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Çin'in altın rezervlerinde bildirilen artış ayrıca, Çin Halk Bankası tarafından açıklanan ve döviz rezervlerinin kasım ayında beklenenden daha fazla arttığını gösteren verilerin bir parçası oldu.

REKLAMI KAPAT X