Çin'deki Bitcoin yasağı NEO'ya yaradı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çin'deki Bitcoin yasağı NEO'ya yaradı
Doviz.com
28.09.2017 14:09

Çin, geçtiğimiz haftalarda borsalarında Bitcoin işlemlerine sınır getirmiş, bunun etkisiyle Bitcoin 5000 dolar seviyesinde kademe kademe 3000 dolar seviyesine kadar gerilemişti. 

Bitcoin, bundan zarar gördükten sonra Rusya, Japonya ve Avrupa'daki pozitif tutum ile tekrardan pozitif bir ivme yakaladı ve 4250 dolar seviyesine kadar yükseldi. 

Ama Çin'deki yasaktan bu hafta içersinde en fazla yararlanan kripto para NEO Coin

Çin'in Bitcoin'i yasaklayıp kendi dijital parasını öne çıkaracağı haberleri ile gündeme gelen NEO, bu hafta başında CEO'su Da Hongfei'nin Hollanda'lı Het Financieele Dagblad haber kaynağına yaptığı açıklama sonrasında bu hafta yüzde 60 değer kazandı. 

Çin'de yaratılan dijital paranın CEO'su Da Hongfei "Hükümetin beni kısa sürede aramasını ve ‘Neo’yu Çin’deki blokchain teknoloji altyapısı olarak kullanalım’ demesini beklemiyorum ancak orta vadede neden olmasın? Bence mümkün." şeklinde açıklama yaptı. 

Bu açıklama sonrasında hızla değer kazanan NEO Coin'in fiyatları bir hafta içerisinde yüzde 60'ın üzerinde değer kazanarak 30 dolara kadar yükseldi. 

Son dönemlerde Rusya da Ethereum kurucunun Rus olması sebebiyle ülkede Ethereum ticaretine kolaylık sağlamıştı. 

Bitcoin herhangi bir ülkeye veya merkeze bağlı değilken Çin ve Rusya gelişen sanal para endüstrisinde kendi para birimlerini öne çıkarmak için ekstradan çaba sarfediyorlar. 

 

REKLAMI KAPAT X