Çin’den borsayı canlandırmaya yönelik yeni paket

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çin’den borsayı canlandırmaya yönelik yeni paket
Doviz.com
18.08.2023 14:40

Çin Menkul Kıymetler Denetleme ve Düzenleme Komisyonu (CSRC), borsayı canlandırmayı ve yatırımcı güvenini artırmayı amaçlayan yeni önlem paketini duyurdu.

Çin Menkul Kıymetler Denetleme ve Düzenleme Komisyonu (CSRC), borsayı canlandırmayı ve yatırımcı güvenini artırmayı amaçlayan önlem paketi kapsamında işlem maliyetlerini azaltacağını, hisse geri alımlarını destekleyeceğini ve uzun vadeli sermayeyi devreye alacağını duyurdu.

CSRC tarafından yapılan açıklamada ayrıca hisse senedi fonlarının gelişiminin hızlandırılması, işlem saatlerinin uzatılmasına yönelik planların incelenmesi ve borsaya kote şirketlerin çekiciliğinin artırılması konuları yer aldı.

Komisyonun açıkladığı önlemler ise Çinli liderlerin temmuz ayı sonlarında ülkenin ekonomik toparlanmasındaki yavaşlama nedeniyle zor durumda olan borsayı yeniden canlandırma sözü vermesinin ardından geldi.

İLGİLİ HABER Çin'de kaybolan yabancı ilgisinin bedelini, hedge fonlar ödedi Yabancı yatırımcıların Çin'e olan ilgilerinin kaybolmakta olmasının bedelini, Çin odaklı hedge fonların ödediği öne sürüldü.
REKLAMI KAPAT X