Çin Merkez Bankası'ndan 'ihtiyatlı politika' vurgusu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çin Merkez Bankası'ndan 'ihtiyatlı politika' vurgusu
Doviz.com
30.12.2022 16:59

Çin Merkez Bankası, Covid-19 salgınından zarar gören ekonomiyi desteklemek, likiditeyi istenilen seviyelerde korumak ve kredi büyümesini sürdürmek için ihtiyatlı para politikasının uygulanmasını hızlandıracağını söyledi.

Merkez bankası, para politikası komitesinin üç aylık toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Çin Halk Bankası'nın para arzı ve toplam sosyal finansman büyümesini temelde nominal ekonomik büyüme ile uyumlu tutacağını söyledi.

Çinli liderler ise 2023 yılında ekonomiyi istikrara kavuşturmaya odaklanacaklarını ve zayıflayan küresel ekonominin ihracata zarar vermesi sebebiyle Covid vakalarındaki artışın etkisini hafifletmek için politika ayarlamalarını hızlandıracaklarını taahhüt etti.

Merkez bankası yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, "Güçlü olarak uygulayacağımız ihtiyatlı para politikasının uygulanmasını kesinlikle hızlandıracağız." ifadelerini kullandı.

Yetkililer ayrıca, "Büyüme, istihdam ve fiyatları istikrara kavuşturmak için çok çalışmamız gerekiyor. İç talebin genişlemesini desteklememiz ve reel ekonomiye daha güçlü destek sağlamamız gerekiyor." dedi.

Merkez bankası yetkilileri, şirketlerin kapsamlı finansman maliyetlerini ve tüketicilerin kredi maliyetini düşüreceğini de belirterek, finans kuruluşlarına imalat sektörüne orta ve uzun vadeli kredileri artırmaları için rehberlik edeceğini de sözlerine ekledi.

Yetkililer ayrıca, Merkez bankasının para birimini temelde istikrarlı tutarken yuanın esnekliğini de arttıracaklarını belirtti.

REKLAMI KAPAT X