Çin Merkez Bankası orta vadeli kredi faiz oranını düşürdü

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çin Merkez Bankası orta vadeli kredi faiz oranını düşürdü
Doviz.com
25.09.2024 11:13

Sıkıntılı ekonomiyi canlandırmayı amaçlayan bir dizi yeni önlemi duyuran Çin Merkez Bankası, orta vadeli kredi faiz oranını düşürdüğünü açıkladı.

Çin Halk Bankası'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, orta vadeli kredi imkânının (finans kuruluşlarına verilen bir yıllık kredilerin faizi) yüzde 2,3'ten yüzde 2,0'ye düşürüldüğü belirtildi. Faiz oranı en son temmuz ayında düşürülmüştü.

İkinci büyük ekonomi, pandemi sonrası büyük bir heyecanla beklenen toparlanmayı henüz başaramadı. Hükümet 2024'te yüzde beş büyüme hedefi koydu. Analistler, ülkenin karşı karşıya olduğu olumsuzluklar göz önüne alındığında bunun iyimser bir tahmin olduğunu söylüyor.

Merkez bankası başkanı Pan Gongsheng, Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, bankanın büyümeyi artırmak için bir dizi önlem alacağını söyleyerek tüketim ve yatırımın genişlemesini teşvik etme sözü verdi.

Bu önlemler arasında bankaların rezervlerinde tutmaları gereken nakit miktarının azaltılması ve mevcut ipotekler için faiz oranlarının düşürülmesi de yer aldı.

İLGİLİ HABER Çin’den ekonomiyi canlandırmak için kapsamlı teşvik paketi Çin Merkez Bankası, ekonomiyi canlandırmak için Fed'in faiz kararının ardından bir dizi destek açıkladı.
İLGİLİ HABER İsveç Merkez Bankası faizi 25 baz puan daha indirdi İsveç Merkez Bankası, politika faizini 25 baz puan daha indirdiğini duyurdu. Banka ayrıca son iki toplantıda da indirimlerin devam edebileceğinin mesajını verdi.
REKLAMI KAPAT X