Çinli emlak devi Evergrande, ABD'de iflas mahkemesine başvurdu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çinli emlak devi Evergrande, ABD'de iflas mahkemesine başvurdu
Doviz.com
18.08.2023 09:18

Krizin pençesindeki Çinli emlak devi Evergrande, alacaklılarından korunmak için ABD'de iflas mahkemesine başvurdu.

Çin'in gayrimenkul sektöründeki krizin ilk patladığı ve gayrimenkul sektörünün en borçlu geliştiricisi olan China Evergrande, perşembe günü bir ABD iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu.

Şirket, ABD iflas yasasının, yeniden yapılandırma sürecinden geçen ABD dışındaki şirketleri, onları dava etmeyi veya ABD'deki varlıklarını dondurmak isteyen alacaklılardan koruyan 15'nci bölümü kapsamında koruma talep etti.

Manhattan iflas mahkemesine başvuran Evergrande, Hong Kong, Cayman Adaları ve İngiliz Virgin Adaları'nda devam eden yeniden yapılandırma görüşmelerinin tanınmasını istediğini bildirdi.

China Evergrande'nin bağlı ortaklığı olan Tianji Holdings de dün Manhattan iflas mahkemesinden Bölüm 15 kapsamında koruma talep etti.

China Evergrande 20 Eylül'de Bölüm 15'in tanınması için bir duruşma planlanmasını önerdi.

İLGİLİ HABER Kripto piyasalarında Kara Cuma: Bitcoin düşüşünün arkasında neler var? Kripto piyasalarında düşüşün derinleşmesi sonrasında lider kripto para birimi Bitcoin yaklaşık %8 değer kaybetti. Peki düşüşü tetikleyen gelişmeler neler oldu? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X