Çinli emlak devi, yeni krizin eşiğinden son dakika ödemesiyle döndü

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çinli emlak devi, yeni krizin eşiğinden son dakika ödemesiyle döndü
Doviz.com
05.09.2023 09:42

Çinli gayrimenkul devi Country Garden, kupon ödemesini öngörülen takvimin son gününde gerçekleştirerek, alarm veren sektörde potansiyel bir krizi ötelemiş oldu.

Çinli müteahhit Country Garden Holdings Co. iki dolar tahvilinin kuponlarını ödemesiz dönemler içinde ödeyerek ilk temerrüt riskini atlattı. Ödeme ile birlikte ülkenin finans piyasalarını sarsan likidite krizi de ötelenmiş oldu.

Bloomberg'in haberine göre dünyanın en borçlu emlak firmaları arasında yer alan Country Garden'ın bazı tahvil sahiplerine ödeme ile ilgili bilgi verdiği ifade edildi.

Şirket, 7 Ağustos olan ilk vade tarihini kaçırdıktan sonra, 5-6 Eylül'de sona eren ödemesiz dönem içinde iki tahvilin toplam 22,5 milyon dolarlık faizini ödemek zorunda kalmıştı.

Ödemeler, Çin'in en zengin kadınlarından Yang Huiyan tarafından yönetilen inşaat şirketine 1,36 trilyon yuanlık (187 milyar dolar) toplam yükümlülükleri konusunda zaman kazandırırken şirketin ve emlak sektörünün karşı karşıya olduğu borç krizi tehdit oluşturmaya devam ediyor.

Country Garden tahvilleri, son dönemdeki kazanımlara rağmen hala dolar başına 9-14 sent civarında seviyelerde işlem görüyor ve bu da yatırımcıların bir devlet kurtarmasından ziyade nihai bir yeniden yapılandırma veya tasfiye beklediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABER Çin'deki krizin yeni adı "Country Garden" Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Country Garden'ın borç problemleri, yurt içi tahvillerinin işlemlerinin durdurulmasıyla derinleşirken, şirketin hisseleri %18,4 düşüşle tarihi dip seviyeye geriledi.
REKLAMI KAPAT X