Çinli otomobil devi Eskişehir'de üretime başlıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çinli otomobil devi Eskişehir'de üretime başlıyor
Doviz.com
13.05.2025 14:34

SWM Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu, 2025'in son çeyreğinde Eskişehir’de üretime başlayacaklarını bildirdi.

Çinli otomobil markası SWM Motors’un Türkiye’de kuracağı fabrikayla ilgili Habertürk'e değerlendirmelerde bulunan SWM Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu, yıl sonunda üretime başlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Üretim lokasyonu için Eskişehir'in seçildiğini aktaran Azmanoğlu, fabrikanın üretim kapasitesinin ilk etapta yıllık 25 bin adet olarak belirlendiğini duyurdu.

OtoSpor programında Yiğitcan Yıldız'a özel açıklamalarda bulunan Azmanoğlu, markanın plug-in hibrit ve benzinli SUV modellerinin Türkiye'de üretilerek ihraç edileceğini de paylaştı.

Eskişehir'de ilk olarak makyajlı G01 ve G03 modellerini üretecek SWM Motors'un, fabrikada üretime başlanması ile birlikte ise Türkiye'ye Çin'den otomobil ithal etmeyi sonlandıracağı aktarıldı.

İLGİLİ HABER Kacır: Otomotiv yatırımlarında güzel haberler vermeye devam edeceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'ye yönelik yatırımların devam edeceği mesajını vererek, "Önümüzdeki dönemde Türkiye'ye hem ülkemizdeki mevcut yatırımcılardan yeni nesil araçlar konusunda, hem de yeni marka yatırımları konusunda güzel haberler duyurmaya devam edeceğimize inanıyorum." dedi.
REKLAMI KAPAT X