Citi, 2023'te konut fiyatlarının düşmesini bekliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Citi, 2023'te konut fiyatlarının düşmesini bekliyor
Doviz.com
28.12.2022 16:05

Citi analistleri, 2023 yılında konut fiyatlarının yaklaşık %12 düşmesini beklediklerini açıkladı.

Analistlerin yorumları, ABD'de konut fiyatlarının ekim ayında aylık bazda düşüş gösterdiğini söyleyen S&P Case-Shiller Konut Fiyat Endeksi verisinin ardından geldi. 

S&P Case-Shiller Konut Fiyat Endeksi, ekim ayında yıllık bazda %9,2 artarken, piyasanın genel beklentisi ise %10,7 artış yönündeydi.

Citi analistleri bu verilere dayanarak, Güney Atlantik ve Doğu Güney Merkez'in konut fiyatlarında en büyük artışların kaydedildiğini ancak yine de bu yılki zirve seviyelere göre düşüş yaşandığını belirtti.

Analistlerin müşterilerine gönderdikleri bir notta ise "Yüksek mortgage oranlarının yansıttığı baskının devam etmesini bekliyoruz; Redfin & Realtor.com'dan alınan daha gerçek zamanlı fiyat verileri, fiyatların kasım ayında bir önceki aya göre %2 düştüğünü ve aralık ayında bir miktar istikrar kazandığını gösteriyor." dedi.

Analistler 2022'nin geri kalanında konut fiyatlarının yıllık bazda yavaşlayacağını da öngördüklerini açıklarken, yeni konut fiyatlarının gelecek yıl 2022'deki zirve seviyelerine kıyasla %12 düşmesini beklediklerini söyledi.

Piyasalar ise günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD'de bekleyen konut satışları verisini beklemeye başladı.

REKLAMI KAPAT X