Citi, Çin'deki tüketici bankacılığı faaliyetlerini sonlandırıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Citi, Çin'deki tüketici bankacılığı faaliyetlerini sonlandırıyor
Doviz.com
15.12.2022 14:21

Citigroup Inc, perşembe günü yaptığı açıklamada, Çin'deki tüketici bankacılığı faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı.

Grup, Nisan 2021'de Asya, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Meksika'daki 14 pazardaki bireysel bankacılık faaliyetlerini sonlandırmayı planladığını duyurmuştu.

Citi son yaptığı açıklamada, Çin'deki tüketici bankacılık faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı.

Bu hamleden zarar görecek yaklaşık 1.200 çalışan için ise Çin'deki Citi bünyesinde veya bankanın küresel ağında çalışmaya devam etmelerine yardımcı olmak da dahil olmak üzere seçenekleri araştırdıklarını söylendi.

Bu çıkışın ise mevduat, sigorta, ipotek, yatırımlar, krediler ve tüketici bankacılığı işlerini etkilemesi bekleniyor.

Citi'den Titi Cole ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Çin’de tüketici faaliyetlerimiz için birden fazla stratejik seçeneği araştırırken, bu yolun en mantıklı yol olduğuna karar verdik. Müşterilerimiz, ortaklarımız ve meslektaşlarımız için sorunsuz bir geçiş olmasını umuyoruz." dedi.

Açıklamada ayrıca, tasfiye sürecinin bir parçası olarak, Citi'nin Çin tüketici bankacılığı işindeki portföylerin satışını takip etmeye devam edeceği belirtildi.

Ayrıca, Citi'nin Güney Kore'deki tüketici faaliyetlerinin ve Rusya'daki genel varlığının daha önce duyurulan tasfiyelerinin devam ettiği, tüketici bankacılığı işlerinin satış anlaşmasının dokuz pazarda imzalandığı ve Avustralya, Filipinler, Tayland, Malezya ve Bahreyn de tamamlandığı belirtildi.

Strateji yenilemesinin bir parçası olarak Citi, kurumsal bankacılık ve varlık yönetimi işlerini ise güçlendirmeye başladı.

Asya-Pasifik CEO'su Peter Babej, haziran ayında yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki birkaç yıl içinde Asya kurumsal işletmesi için yaklaşık 3.000 personeli işe almayı planlıyoruz.” demişti.

Citi geçen yıl yaptığı açıklamada ise tüketici bankacılığı işletmelerinin elden çıkarılmasından elde edilen 7 milyar dolarlık sermayenin ya hissedarlara iade edileceğini ya da kurumsal bankacılık ve varlık yönetimi birimlerine yatırılacağını söylemişti.

Etiketler: Citi Çin
REKLAMI KAPAT X