Citi, Fed'e yönelik faiz indirimi beklentisini öteledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Citi, Fed'e yönelik faiz indirimi beklentisini öteledi
Doviz.com
21.04.2025 16:38

Citigroup analistleri ABD Merkez Bankası'na (Fed) ilişkin faiz indirimi beklentisini ertelediğini duyurdu.

Fed'den ilk faiz indirimini mayıs ayında bekleyen Citi, ilk indirim için tahminini haziran ayına ötelediğini duyurdu.

Analistler ilgili notta, 2025 için 125 baz puan faiz indirimi beklentisini koruduklarını açıkladı.

CME’nin FedWatch aracına göre piyasalar ise Fed'in gelecek ayki toplantısında faizleri sabit tutma olasılığını yüzde 90 olarak fiyatlıyordu.

Piyasalardaki indirim beklentisinin arkasındaki temel güç ise ABD Başkanı Donald Trump’ın Fed’e yönelik faiz indirimi çağrısı olmuştu.

Bu kapsamda cuma günü gazetecilerle yaptığı soru-cevap oturumunda konuşan Trump, “Eğer ne yaptığını anlayan bir Fed Başkanı olsaydı faiz oranları da düşerdi. Faizleri indirmeli” ifadelerini kullanmıştı.

Fed ise aralık ayından bu yana politika faizini yüzde 4,25 ile yüzde 4,5 aralığında sabit tutma kararı almıştı.

İLGİLİ HABER Trump'tan faiz tepkisi: "Powell her zaman geç kalıyor" ABD Başkanı Donald Trump, Powell’ın faiz indiriminde geç kaldığını belirterek, "Fed Başkanı Powell, her zaman geç kalıyor ve yanlış yapıyor. Fed uzun zaman önce faizleri indirmeliydi" dedi.
REKLAMI KAPAT X