Commerzbank: TCMB'nin faiz artırması liraya çok fazla destek sağlamayacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Commerzbank: TCMB'nin faiz artırması liraya çok fazla destek sağlamayacak
Doviz.com
16.06.2023 12:00

Commerzbank analisti Tatha Ghose, TCMB'nin 22 Haziran'daki Para Politikası Kurulu toplantısında faiz oranlarını artırabileceğini ancak bu artırımın liraya çok fazla destek sağlayamayacağını söyledi.

Faizde yapılacak potansiyel artışın kesin büyüklüğünün "çok az fark yaratacağını" savunan Ghose, ekonomi politikasının kalıcılığının ikna edilmesinin gerekli olduğunun altını çizdi.

Ghose yayımladığı yatırımcı notunda, 22 Haziran'daki PPK toplantısında çeşitli bozucu sermaye kontrollerini ve döviz kısıtlamalarını ortadan kaldırmaya yönelik diğer önlemleri de açıklayabileceğini belirtirken, "Ancak piyasanın reaksiyonun çok güçlü olması muhtemel değil. Özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonu frenlemek için düşük faiz uygulanması görüşünü piyasalara hatırlatmaya devam ettikçe" dedi.

İLGİLİ HABER Yabancı kurumların TCMB’ye yönelik faiz tahminleri Ekonomi yönetiminde yapılan değişikliklerin ardından yabancı kurumlar üst üste yayımladıkları raporlarda TCMB'nin 22 Haziran’daki PPK toplantısına yönelik faiz artışı öngörülerini ortaya koydu. İşte kurumların son beklentileri..
REKLAMI KAPAT X