Commerzbank Yıl Sonu USD/TL Tahminini Güncelledi!

Okuma Süresi: 1 Dakika
Commerzbank Yıl Sonu USD/TL Tahminini Güncelledi!
Doviz.com
10.11.2017 15:29

T.C. Merkez Bankası'nın 2017 ve 2018 yıllarına ilişkin enflasyon tahminlerini yukarı yönde güncellemesinin ardından TL’nin temel para birimleri karşısında gerilemesi ve Orta Doğu’da yaşanan son gelişmelerin tırmandırdığı jeopolitik riskler sonucu petrol fiyatlarının yükselmesi üzerine yabancı bankalar ve finans kuruluşları bir önceki raporlarında yer alan tahminlerini yeniden gözden geçirerek güncelliyorlar.   Bu kuruluşlardan biri de global bankacılık ve finans kuruluşu Alman Commerzbank

Bloomberg HT’nin haberine göre Commerzbank bir önceki raporunda 3.50 olarak verdiği USD/TL tahminini 3.85’e, ve %7.5 olarak verdiği 2018 enflasyon tahminini de % 9,7’ye yükselterek güncelledi.

TÜİK’in Ekim ayı enflasyon verilerini açıklanmasının ardından hızlanan TL’deki değer kaybı piyasaların T.C. Merkez Bankasından beklediği faiz adımı gelmeyince daha da derinleşti. Geçtiğimiz hafta TL 'nin değeri temel para birimleri karşısında rekor seviyelere gerilemiş USD/TL 3,9010'u  ve  Euro/TL 4.53 seviyesini zorlamıştı. Sepet kur ve gram altında da  tarihi rekorlar kırılmıştı.

REKLAMI KAPAT X