Conference Board’ın ABD İstihdam Eğilimleri Endeksi Şubat Ayında Yükseldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Conference Board’ın ABD İstihdam Eğilimleri Endeksi Şubat Ayında Yükseldi
Doviz.com
13.03.2018 16:25

Merkezi New York’ta bulunan  ekonomik araştırma kuruluşu Conference Board’ın İstihdam Eğilimleri Endeksi Şubat ayında yükseldi. Endeksi oluşturan bileşenlerin çoğunluğu da artış kaydetti.  Şubat 2018’de endeks bir öncek ayın aşağı yönde revize edilen değerine göre 1,24 puan artışla 106,50’den 107,74’e yükseldi.

 

Conference Board’un Kuzey Amerika’dan sorumlu baş ekonomisti Gad Levanon Şubat 2018 endeks sonuçlarını  yorumlarken, “son aylarda istikrarla aynı noktada  seyreden işsizlik oranının istatistiksel bir  ilüzyon olduğunu,” vurgulayarak, “istihdam piyasasının sıkılaşmaya devam ettiğini ve istihdam seviyesinin bu hızla artması karşısında işsizlik oranının daha da gerilemesinin neredeyse kaçınılmaz olduğunu,” ifade etti. 

 

Conference Board’ın İstihdam Eğilimleri Endeksi hesaplamalarına dahil ettiği   8 göstergeden 6’sı Şubat ayı endeksine pozitif katkıda bulundu.  Endeksin yükselmesine en büyük katkıyı, iş bulmanın zor olduğunu beyan eden katılımcıların oranı ve sanayi üretimi yaparken,  pozitif katkıda bulunan diğer 4 bileşen ise  geçici olarak istihdam edilenlerin sayısı, yeni açık iş sayısı, işsizlik maaşı başvuruları ve reel imalat ve perakende satışlar oldu. 

 

Endeks hesaplamalarında kullanılan diğer iki bileşen ise yarı zamanlı işlerin tam zamanlı işlere oranı ve eleman açığını halen kapatacak durumda olmayan işletmelerin yüzdesi oluşturuyor.

REKLAMI KAPAT X