Country Garden ilk kez bir dolar tahvilinde temerrüde düştü

Okuma Süresi: 2 Dakika
Country Garden ilk kez bir dolar tahvilinde temerrüde düştü
Doviz.com
25.10.2023 10:08

Çinli emlak devi Country Garden Holdings, ilk kez bir dolar tahvilinde resmi olarak temerrüde düştü.

Borç krizi içindeki Çinli emlak geliştiricisi Country Garden Holdings, ilk kez bir dolar tahvilinde temerrüde düştü. Temerrüt, dünyanın en büyük ikinci ekonomisini sarsan ’emlak borcu krizi’ ile ilgili endişelerin artmasına neden oldu.

Bloomberg News tarafından görülen ve kayyum Citicorp International tarafından senet sahiplerine yapılan bir bildirimde, “Country Garden’ın geçen hafta sona eren ödemesiz dönem içinde senet faizini ödememesi bir temerrüt olayı teşkil ediyor” denildi.

Bu da, ödenmemiş senetlerin toplam anapara tutarının en az yüzde 25’ine sahip olanların talep etmesi halinde, kayyumun anapara ve faizi derhal muaccel ilan etmesi gerektiği anlamına geliyor. Şimdilik alacaklıların henüz böyle bir talepte bulunduğuna dair bir işaret yok.

Ülke tarihinin en büyük yapılandırması olabilir

Country Garden’ın geçen hafta yaptığı açıklamada tüm offshore ödeme yükümlülüklerini zamanında yerine getirmeyi beklemediğini söylemesinin ardından temerrüt resmiyet kazanmıştı. Şirket şimdi muhtemelen ülkenin şimdiye kadarki en büyük yeniden yapılandırmalarından birine doğru gidiyor.

Çin’in en zengin kadınlarından biri olan Yang Huiyan tarafından yönetilen inşaat şirketinin de dahil olduğu emlak piyasası, gayri safi yurtiçi hasılanın yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor.  Bu da olası bir emlak borcu krizinin ülke ekonomisi için önemli olduğunun göstergesi.

İLGİLİ HABER Çin'deki krizin yeni adı "Country Garden" Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Country Garden'ın borç problemleri, yurt içi tahvillerinin işlemlerinin durdurulmasıyla derinleşirken, şirketin hisseleri %18,4 düşüşle tarihi dip seviyeye geriledi.
REKLAMI KAPAT X