"Credit Suisse batsaydı, İsviçre ekonomisi çökerdi"

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
10.04.2023 11:15

İflasın eşiğindeki Credit Suisse'e ilişkin değerlendirmede bulunan İsviçre Maliye Bakanı Karin Keller, bankanın iflas etmiş olması halinde İsviçre ekonomisinin de çökebilecek konuma gelebileceğini söyledi.

İsviçre Maliye Bakanı Karin Keller-Sutter, Le Temps gazetesine verdiği bir röportaj sırasında, Credit Suisse'in iflası etmesi halinde yaşanacaklara dair değerlendirmede bulundu.

Yaptığı açıklamada, İsviçre'nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse'nin iflas etmesi halinde, İsviçre ekonomisinin çökmesinin muhtemel olacağını söyleyen Karin Keller, Credit Suisse'in rakibi UBS tarafından devralınmasının ülkenin çıkarları doğrultusunda olduğunu söyledi.

Le Temps gazetesine konuşan Keller-Sutter, "Koşullar dikkate alındığında, devletin ve vergi mükelleflerinin yükünü en aza indirmek için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Yetkililerin kararlı müdahalesi olmasaydı, pazartesi sabahı Credit Suisse'in iflasıyla birlikte İsviçre ekonomisinin muhtemel çöküşüne de uyanırdık" ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X