Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı
Doviz.com
02.01.2024 15:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında ihracatın 255,8 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını açıkladı.

Ankara’da 2023 yılı ihracat rakamlarının açıklanması programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle oldu:

"Türkiye olarak gerçekten stratejik olduğu kadar meşakkatli bir coğrafyada yaşıyoruz. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de küresel güç mücadelesinin odağında ülkemizin merkezinde yer aldığı bir bölge vardır. Petrol ve doğal gaz başta olmak üzere yer altı kaynaklarının ekseriyeti bu coğrafyada yer alıyor.

Çeşitli provokasyonlarla ve art niyetli söylemlerle ülkemizi bölgesinden, bölgedeki ortaklarından, çok güçlü tarihi, dinî, beşeri, ekonomik ve ticari bağlarının olduğu kardeş ülkelerden koparma girişimlerinin farkındayız.

Türkiye'nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız.

2023 yılı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 0,6 artışla 255 milyar 809 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmıştır.

İhracatta değer bazında öne çıkan 3 ülke BAE, Rusya ve Suudi Arabistan'dır. İhracatta en büyük ortağımız 104,3 milyar dolarla Avrupa Birliği'dir. 2024'te mal ve hizmet ihracatımızı 375 milyar doların üstüne çıkarabileceğimize inanıyoruz. Türkiye bunu başaracak güce fazlasıyla sahiptir.

2023 yılında mal ve hizmet ihracatçılarımıza 11,6 milyar lira destek sağladık. İhracat desteklerine tahsis ettiğimiz bütçeyi 2024'te iki katına çıkartıyoruz. Amacımız, Türk ürünlerinin tanınmadığı, ihracatçımızın ayak basmadığı ülke bırakmamaktır."

REKLAMI KAPAT X