Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı

Okuma Süresi: 3 Dakika
Doviz.com
06.12.2023 19:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücreti belirleme sürecine yönelik, "İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret hedefi ile süreç yönetilecek" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.

3 saat 15 dakika süren toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle oldu:

"Dış politikada gerçekten yoğun bir gündemi geride bıraktık. Kardeşim Tebbun'la görüşmemizde Gazze'ye ve Filistin davasına güçlü desteğimizi teyit ettik. 

"Terörü kaynağında yok etme stratejimizi başarıyla uyguluyoruz"

Havadan ve karadan gerçekleştirdiğimiz nokta operasyonlarla teröristlerin üzerindeki baskıyı artırıyoruz. Terör belasından Türkiye'yi tamamen kurtarmakta kararlıyız. Türkiye'nin güneyinde, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bir terör yapılanmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tel Rıfat başta olmak üzere teröristlerin kümelendiği sınırımıza yakın alanları da eninde sonunda güvenli hale getireceğiz. Kimin ne yaptığını kimin kiminle iş tuttuğunu çok iyi biliyoruz. Bir gece ansızın gelerek bu senaryoları kesip atmaktan çekinmeyiz. Kendi akıllarınca bize, aslında ülkemize ve milletimize kuyu kazanları da kendi kibirleriyle, kirli hesaplarıyla baş başa bırakıyoruz.

"Her platformda iklim kirizini dile getiriyoruz"

Türkiye olarak her platformda iklim kirizini dile getiriyoruz. Bir başka hakikat iklim değişikliğiyle mücadelenin yeni sömürü düzenine yol açmamasıdır. Dünyayı en çok kirleten ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadelede daha fazla yük alması kaçınılmazdır. Biz bu meselede elimizi taşın altına koyuyoruz. Sera gazı emisyonunda insanlığın ortak geleceğine katkıda bulunmak adına önemli adımlar atıyoruz. Net Sıfır Emisyon hedefine 2053 yılında ulaşacağımızı öngörüyoruz.

"Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz"

Hem içerde hem de küresel düzeyde belirlediğimiz hedeflere doğru yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz.

Hiçbir geçici sıkıntı hiçbir karanlık oyun bize engel olamayacak. Günlük hayattaki sıkıntıları aşarak, karamsarlıkları darmadağın ediyoruz. Enflasyonu da yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz. 2023'ün ilk 9 aylık döneminde yüzde 4,6 büyüme gerçekleştirdik. Kaliteli ve sürdürülebilir büyüme hedeflerimizde en küçük sapma yoktur.

Doğal gaz desteği

İhtiyaç sahiplerine yönelik 900-2 bin 500 lira olarak toplam 8 aylık ödenen doğal gaz desteğinin 1500-3 bin 500 liraya yükselttik.

Çalışan emekliye ikramiye

Çalışan emeklilerimizde serzenişe sebep olan konuya da el attık. Çalışan emeklilerimizin de hesabına 5'er bin TL'yi süratle yatıracağız.

Asgari ücret zammı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'muz çalışmalarını sürüdüryor. Komisyonda en güzel sonucun alınacağından şüphem yok. Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanlarımızın kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret hedefi ile süreç yönetilecek.

Kentsel Dönüşüm hamlesi

Bu coğrafyada yaşamak karşımızdaki tehlike ile yüzleşmek ve ona göre hareket etmek demektir. Önümüzdeki tablonun bize gösterdiği tek çözüm yolu depreme dayanıklı binalar yapmaktır. Yani kentsel dönüşüm dediğimiz bu adımı atmak. Bu adımı attık.

2012 yılında çıkardığımız Kentsel Dönüşüm yasası ile 480 milyar liralık yatırımla 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşüm sürecini tamamladık. Kentsel dönüşüm konusu Türkiye için tartışmasız bir beka meselesidir. Hepsinden önemlisi bu, siyaset, siyasi partiler üstü bir konudur. TOKİ, bu sürecin öncüsü olarak kritik bir rol üstlendi. TOKİ ile şimdiye kadar 1,3 milyon konutu tamamladık ve hak sahiplerine teslim ettik."

REKLAMI KAPAT X