Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
Doviz.com
01.10.2024 15:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yasama döneminin açılışında, enflasyondaki düşüşün önümüzdeki dönemde hızlanacağını belirterek, “Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş devam edecek ve milletimiz bu düşüşü çarşıda, pazarda, alışveriş sepetinde, mutfağında daha fazla hissedecek” dedi.

TBMM'de 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı.

Yeni yasama yılının ilk TBMM Genel Kurulu Toplantısı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Genel Kurul'da milletvekillerine hitap eden Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan ekonomik başlıklar şöyle oldu:

"Ekonomi programımız meyvelerini veriyor. Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş devam edecek ve milletimiz bu düşüşü çarşıda, pazarda, alışveriş sepetinde, mutfağında daha fazla hissedecek.

2024'te kredi notu 3 büyük kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu. Merkez Bankası'nın brüt rezervleri 156 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı, artık Türkiye'nin rezerv meselesi yok.

Makro dengeler hızla iyileşiyor.  Temel göstergelerdeki iyileşmeye paralel olarak risk primi düşüyor. Kararlı duruşumuz sayesinde enflasyonda kalıcı düşüş trendine girmiş bulunuyoruz.

Bizim bir tane gündemimiz var o da vatandaşımızın refah ve alım güncü kalıcı biçimde artırmaktır. Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş devam edecek."

REKLAMI KAPAT X