Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan faiz ve enflasyon açıklaması

Okuma Süresi: 1 Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan faiz ve enflasyon açıklaması
Doviz.com
25.09.2022 16:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek enflasyonun şubat ayından itibaren makul düzeylere indirileceğini söyledi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında konuştu.

"Yıllardır ülkemize dayatılan faiz, enflasyon, kur dengesi teorilerinin aslında hiçbir soruna çözüm sağlamadığını bizzat bu işin sahipleri de ikrar ediyor. " açıklamasında bulunan Erdoğan, kamu bankaları ve yatırımcıları düşük faizle yatırım yapmaya davet etti.  

Erdoğan'ın açıklamasında öne çıkanlar şöyle:

- Enflasyonu faiz oranlarını artırarak kontrol altında tutma yaklaşımı artık hiç kimse tarafından dile getirilmiyor, getirilse de ciddiye alınmıyor.

- Son 20 yılda çok saldırı ve oyunla mücadele ettik. Ekonomi de saldırılara maruz kaldı. Artık büyük liderler bile faizi yükseltmenin değil düşürmenin faydalı olduğunu ikrar etti, mesela Putin de faizi düşürmeye başladı.

- Kimileri küçük faiz artırımlarıyla vakit kazanmaya çalışırken, kimileri de bizim gibi faiz düşürerek yoluna devam ediyor. 

- Karşımda yatırımcılar var, size sesleniyorum. Gelin, başta kamu bankaları olmak üzere düşük faizle sizleri yatırıma davet ediyorum.

- Hiç arzu etmediğimiz seviyelere çıkan enflasyon meselesini de inşallah önümüzdeki şubat ayından itibaren önce makul düzeylere indireceğiz, sonra da olması gerektiği gibi tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız.

- Hiçbir vatandaşımızı hayat pahalılığının altından ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz.

- Çalışanlara ödenen yemek bedeli tutarları vergi istisnasına alınacak.

REKLAMI KAPAT X